• Súťaž - O najkrajšiu tekvicu a jesennú dekoráciu

          • Milí rodičia a žiaci,

            aj tento rok sme pre Vás pripravili súťaž s názvom O najkrajšiu tekvicu a jesennú dekoráciu. Od 3. do 4. októbra 2022 bude prebiehať zber tekvíc a jesenných dekorácií. Svoje výtvory môžete nosiť pani učiteľke Mgr. Berezňanivovej, ako aj pani učiteľke Mgr. Puškárovej. Vaše výtvory budú odfotené a zverejnené na facebookovej stránke školy. Dňa 9. októbra o 19.00 bude hlasovanie ukončené. Odmena Vás neminie! Tešíme sa na Vašu účasť.

          • Európsky deň jazykov

          • Dňa 26.9. si v celej Európe pripomíname jazykovú kultúrnosť a rozmanitosť. EÚ má 24 úradných a prac. jazykov. Tento deň si školy každoročne pripomínajú rozličnými aktivitami. Takto vyzeral EDJ u nás.

          • Dopravná výchova v 5.A a 5.B

          • Dňa 19.9.2022 sa v priestoroch našej školy uskutočnila prednáška s pánom Mgr. Stanislavom Bamburákom, inšpektorom a preventistom. Prednáška bola o základných pravidlách správania sa na ceste. Je nesmierne dôležité, aby sme vedeli ako sa majú na ceste správať cyklisti a chodci. Vyzdvihli by sme nevyhnutnosť reflexných prvkov, ktoré nám môžu zachrániť život. Ďakujeme za zaujímavú hodinu a tešíme sa na ďalšie stretnutie. 

          • Oznam pre rodičov detí navštevujúcich Školský klub detí

          • Informácie o poplatku za Školský klub detí na školský rok 2022/2023

            V súlade s ods. 6 § 114 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní sa vzdelávanie v školských kluboch detí uskutočňuje za čiastočnú úhradu..

            Na čiastočnú úhradu nákladov spojených s činnosťou v školských kluboch detí pri ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti  Mesta Michalovce je mesačný príspevok 10,00 €.

            Tento príspevok sa uhrádza vopred do 10. dňa v kalendárnom mesiaci.

            Príspevok sa bude uhrádzať bankovým prevodom  alebo poštovou  poukážkou na účet školy.

            Pokiaľ zákonný zástupca dieťaťa neuhradí stanovený príspevok za pobyt v ŠKD a boli využité všetky dostupné spôsoby na zabezpečenie úhrady, rozhodne riaditeľka školy o vyradení dieťaťa z ŠKD.

            Príspevok sa uhrádza iba počas školského roka.

            Príjmový účet školy:

            IBAN  SK59 7500 0000 0040 2830 7619

            Variabilný symbol:

            Mesiac a rok, za ktorý prichádza platba    napr. 092022

            Poznámka pre príjemcu:

            Meno a priezvisko dieťaťa + trieda        napr. Lea Malá, II.A

            Príspevok v ŠKD sa neuhrádza, ak zákonný zástupca neplnoletého žiaka predloží doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi, do 10. dňa v mesiaci.

          • Slávnostné otvorenie školského roka

          • Milí rodičia a žiaci,

            dnes sme oficiálne otvorili školský rok 2022/2023. Všetkým žiakom prajeme veľa síl a chuti do učenia. Tento rok sa s nami bude učiť aj výnimočný žiak, Krymkáčik. Páčil sa vám?

            Strom priateľstva je v našej škole symbolom dobrých vzťahov a súdržnosti medzi žiakmi. Prváci dnes spoločne zasadili svoj prvý strom.

          • OZNAM O DOTÁCIÍ NA STRAVU V ŠJ A NA ŠKOLSKÉ POMȎCKY

          • Ak chcú zákonní zástupcovia zľavu na obedy alebo školské pomôcky pre žiakov od 1. septembra 2022, musia doniesť najneskôr do 7. septembra 2022 triednemu učiteľovi potvrdenie o hmotnej núdzi alebo čestné vyhlásenie, že nepoberajú daňový bonus.

            Dotácia na stravu bude poskytovaná na dieťa, ktoré:

            a) navštevuje ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi – rodič predloží potvrdenie, že domácnosti sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,

            b) navštevuje ZŠ a žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške životného minima – rodič predloží potvrdenie, že príjem domácnosti je najviac vo výške sumy životného minima,

            c) navštevuje ZŠ a nemá nárok na dotáciu podľa bodov a) alebo b) a ani jeden z rodičov si neuplatnil na dieťa daňový bonus (poberatelia starobného alebo výsluhového dôchodku, poberatelia príspevku na opatrovanie, nezamestnaní vedení v evidencii uchádzačov) – rodičia predložia čestné vyhlásenie o tejto skutočnosti – čestné vyhlásenie

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023 - OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci, dňa 5. septembra o 8:30 hod. sa v areáli školy uskutoční slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023.

            Príchod žiakov do školy je o 8:00 hod. Pri nástupe do školy je potrebné predložiť VYHLÁSENIE O BEZPRÍZNAKOVOSTI. Vyhlásenie môže zákonný zástupca predložiť prostredníctvom aplikácie EduPage: žiadosti/vyhlásenia, pridať žiadosť, písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti alebo písomne prostredníctvom linku: https://www.minedu.sk/data/att/24230.pdf                    

            Obedy pre žiakov v tento deň nebudú.  Prihlášky na stravu budú rozdané žiakom na triednických hodinách. Školská jedáleň bude v prevádzke od 06.09.2022 /utorok/.

            Rozvrh hodín  bude zverejnený cez EduPage. Bližšie informácie o organizácii prvého týždňa v škole podajú triedni učitelia pri nástupe žiakov do školy.

            Všetkým žiakom prajeme úspešný školský rok, veľa dobrých známok, pochvál a aby sa škola stala miestom, kde sa budú cítiť dobre a bezpečne.

          • Poďakovanie

          • Čas uteká a všetko sa pomaly mení, no príjemne strávené chvíle a zážitky s kolegami sú nezabudnuteľné.

            Milí kolegovia, pani zástupkyňa Mgr. Emília Gregová a pán Mgr. František Kovalčík, na časy, ktoré ste strávili spoločne s nami v tejto práci budeme s radosťou spomínať. Ďakujeme vám nielen za vašu odvedenú prácu, ale najmä za ľudský prístup ku kolegom. Radi by sme vám popriali do ďalších rokov veľa zdravia, šťastia, rodinnej pohody a splnených túžob.